SM-LIIGA Varkaus !

Speedway aiheinen keskustelu

Re: SM-LIIGA Varkaus !

ViestiKirjoittaja Hancock » 27.05.2015 07:02

Lainattua http://www.speedway.fi/etusivu.php

SPEEDWAY: SM-liiga, 26.5.2015 Varkaus
26.05.2015 - Ratalajiryhmä / SML

Kotkat voittoon Varkaudessa


Speedwayn SM-liigan kauden toinen osaottelu ajettiin tänään Varkaudessa, pitkän tauon jälkeen liigaan palanneen Ankkurit-joukkueen kotiottelulla. Alunperin tämän piti olla kauden kolmas kilpailu, mutta aiemmin Hyvinkäällä ajettavaksi tarkoitettu kilpailu jouduttiin siirtämään sateen vuoksi. Varkaudessa huilivuorossa oli tällä kertaa Hyvinkään Sand Blowers.

Kilpailun ykköseksi kaasutteli Seinäjoen Kotkat 42 pisteellään. Juha Hautamäki menetti viidestä erästään ainoastaan pisteen vastustajille kasaten 13 pistettä. Nelospaikalla ajanut Mika Loppi keräsi neljästä erästä "maksetut" maksimit. Tero Aarnio ja Jooa Partanen täydensivät voittajien pistepussia yhdeksällä.

Toiseksi illan kilpailussa tuli vajaalukuisena matkassa ollut Lahden Haukat hävittyään Kotkille kahdeksan pistettä. Kalle Katajiston ollessa poissa kokoonpanosta ajoi Kauko Nieminen Haukoille 16 pistettä, Niko Siltaniemi kasasi pisteitä seitsemän ja seitsemän erää urakoinut varamies Jiri Nieminen 11.

Kotijoukkue Ankkureiden kuljettajat keräsivät tasaisesti pisteitä, tullen kilpailussa kolmanneksi. Joukkueen ykkönen oli venäläinen Alexei Guzaev yhdeksällä pisteellä. Mustosen veljekset Jesse ja Aki-Pekka keräsivät yhteensä 12 pistettä ja liigadebyyttinsä tehnyt Niklas Säyriö kuusi. Porin Nopea Racing ei muiden kyydissä pysynyt, vaan joukkue jäi 11 pisteeseen. Marko Suojanen ajoi kuusi pistettä, joukkueen muiden kuskien ajaessa yhteensä viisi pistettä.

Varkaudessa myös yleisö oli löytänyt sankoin joukoin paikalle, ja kilpailua olikin seuraamassa lähes 500 katsojaa.

Tulokset:
1. Kotkat, SeMK 42: Juha Hautamäki 13, Tero Aarnio 9, Jooa Partanen 9, Mika Loppi 11
2. Haukat, SsMK 34: Kauko Nieminen 16, Niko Siltaniemi 7, Jiri Nieminen 11
3. Ankkurit, VRT 27: Alexei Guzaev 9, Jesse Mustonen 7. Aki-Pekka Mustonen 5, Niklas Säyriö 6
4. Porin Nopea Racing, PMK 11: Marko Suojanen 6, Joni Keskinen 2, Niilo Vuolas 1, Jere Lehtonen 2

*Juha Hautamäki oli avainroolissa Kotkien ajaessa voittoon Varkaudessa. Kuva: Matias Hirsimäki.*

Terveisin
Matias Hirsimäki
Danny King (Ipswitch Witches) "Only way to get better in speedway is ride with someone who is better. Chase someone who is better than you".
Avatar
Hancock
 
Viestit: 375
Liittynyt: 07.09.2014 10:36

Re: SM-LIIGA Varkaus !

ViestiKirjoittaja Hancock » 30.05.2015 08:29

Vielä pakko hehkuttaa tätä:
http://www.warkaudenlehti.fi/juttu/ankk ... vauksessa/

Kuva

Peräti viitisensataa moottoriurheilun ystävää kansoitti aurinkoisen Varkauden moottoriurheilukeskuksen speedwayradan tiistai-iltana, kun SM-liigaan paluun tehnyt Varkauden Ankkurit kaasutti pitkästä aikaa kotiradallaan.

Edellisen kerran vastaavaa herkkua tarjoili Snails kaudella 2003, joten speedwayn pääsarjaa päästiin ajamaan Varkaudessa jälleen 12 vuoden tauon jälkeen.

Ankkurit aloitti hyvin, kun vasta 15-vuotias nuorukainen Niklas Säyriö avasi debyyttierässään kakkoseksi Seinäjoen Kotkien Mika Lopin voittamassa erässä. Jesse Mustonen huudatti kotiyleisöä erävoitolla kun Ankkurit palasi radalle ja iski yhteen Porin Nopea Racingia vastaan. Isäntien venäläisvahvistus Alexei Gusaev säesti Mustosta hyvin kakkossijalla ennen porilaiskaksikkoa.

Sitten seurasi pari heikompaa erää, mutta yhdeksännessä erässä kotiyleisö sai jälleen ilonaihetta, kun nuori Säyriö otti erävoiton ennen Appe Mustosta. Loppu sujuikin Ankkureilta sitten vaisummin eikä pistepotti enää kasvanut erävoitoilla, kun vastassa oli kovia Haukkoja ja Kotkia.

Kolmossijakin Seinäjoen Kotkien (42 pistettä) ja Lahden Haukkojen (34) perässä tyydytti Ankkureiden joukkueenjohtaja Tomi Nevanperää SM-liiga-avauksesta. Avaukisasta Ankkurit keräsi 27 pinnaa, joista Gusaevin potti oli yhdeksän, Jesse Mustosen 7, Säyriön 6 ja paluun yhdeksän kuukauden tauon jälkeen radoille tehneen Appe Mustosen 5.

Seinäjoen Kotkat jyräsi voittoon tasaisella joukkueellaan, josta kolme erävoittoa ajanut Juha Hautamäki keräsi 13 pinnaa ja Mika Loppi 11. Tero Aarnio ja Jooa Partanen kasvattivat Kotkien pistepussia yhdeksällä pojolla. Aarniolla oli kisassa epäonnea, sillä heti ensimmäisessä erässä hän sai puujalan kaaduttuaan.

– Osuin Juhan (Hautamäki) takapyörään eikä sen jälkeen ollut paljon tehtävissä. Harmittaa pyörän rikkoutuminen ja siinä meni puolet tämän kauden budjetista, kun pienellä budjetilla mennään muutenkin. Pyörästä tuli entinen, myös Ruotsissa Nyköping Griparna -joukkueessa Lahden Kake Niemisen tavoin ajava Aarnio harmitteli.

Aarnio on kokenut kettu, sillä hän on ajanut myös kovissa Englannin ammattilaissarjoissa Glasgow Tigersissa, Scunthorpe Scorpionsissa, Berwick Banditsissa ja Wolverhampton Wolvesissa.

– Kun pyörä meni sököksi alkukauden suunnitelmat menivät nyt uusiksi.

Kokenut Kake Nieminen oli pisteiden valossa päivän ykkönen Varkauden SM-liigakierroksella kerättyään neljä erävoittoa ja 16 pinnaa. Lahti ajoi kolmella miehellä, kun Kalle Katajisto oli estynyt. Niko Siltaniemi ajoi 11 pinnaa ja Jiri Nieminen 7.

– Epäonnea meillä oli riittämiin, kun Jiri Niemiselläkin oli tiistaina kuumetta, tällä kaudella Ruotsin Allsvenskanin lisäksi muutaman kisan Saksassa, Puolassa ja Englannissa ajava Nieminen tuumi ja sanoi kakkossijankin maistuneen lahtelaisille kolmella miehellä.


Kuva

Nyt sosiaalinen media ja puskaradiot kuumiksi, että saadaan 9.6. ajettavaan Hyvinkään liigaotteluun yhtäpaljon tai enemmän katsojia. Nostetaan tämä laji sille kuuluvalle tasolle Suomessa!
Danny King (Ipswitch Witches) "Only way to get better in speedway is ride with someone who is better. Chase someone who is better than you".
Avatar
Hancock
 
Viestit: 375
Liittynyt: 07.09.2014 10:36

Edellinen

Paluu SPEEDWAY

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron